Vuodenaikoihin liittyviä humoristisia harjoituksia

1. Pääsiäisen aika: tee ”3D-pääsiäismuna” ensin piirtämällä sen tekstuuri valkoiselle (tai miksei muunkinväriselle) pohjalle ja käyristämällä kananmunan muotoon. Lisää onnittelutekstit. Voittaa varmasti MS Paint-piirto-ohjelmalla tehdyt karkeat piirrokset. Vihjeitä alkuun löydät eräästä aikaisemmasta työstämme.

2. Jouluaiheinen projekti: ”Joulupukki Karibialla”. Leikkaa maskien tai pikamaskin tai muun hyväksi havaitsemasi tekniikan avulla joulupukki pois Internetistä löytämästäsi kuvasta ja lisää se johonkin eksoottiseen maisemaan, kuten Karibialle tai Saharan autiomaahan.Koeta saada kuvasta mahdollisimman realistinen.

3. Ystävänpäivä: ”Minä ja Pelle Hermanni”. Tekaise digikameran ja Internetistä löytämiesi kuvien avulla kuvamanipulaatio, jossa todistat että sinä ja Pelle Hermanni (tai vastaava) olette parhaita ystäviä. Digikameran puutteessa ota kaksi eri fiktiivistä henkilöä, esim. Kapteeni Amerikka ja Batman, ja tee samanlainen. Aihepiirin poliittisen arkaluontoisuuden takia tekijänoikeudet ja kunnianloukkaukseen liittyvät lakipykälät on pidettävä erityisen hyvin mielessä ja todellisten henkilöiden kuvia on vältettävä.

4. ”Juhannuskokko Guinnesin ennätystenkirjaan”. Keuruulaiset tekivät viime juhannuksena maailmanennätyksen pistämällä pystyyn maailman suurimman juhannuskokon keskelle kaupunkia. Tekaise tästä valokuva todisteeksi:) Mahdollisuuksien mukaan kuvia Keuruulta yritetään kerätä ennen projektia verkkolevylle.

5. Ilmastonmuutos. Tiedemiehet sanovat että ilmastomme muuttuu lämpimämmäksi ja napajäätiköt sulavat. Tekaise tästä todisteeksi valokuva, jossa kaupunki on veden vallassa ja ainoastaan korkeimpien talojen huiput näkyvät.

6. ”He kävelevät keskuudessamme”. Joidenkin ö-luokan tieteiselokuvien mukaan avaruuden muukalaiset kävelevät jo keskuudessamme. Tekaise valokuva, jossa humanoidi (esim iWarpilla tehty) kävelee ostosruuhkassa.

7. ”Maailma vuonna 2056”. Joidenkin ihmisten mukaan lentävät autot ovat muutaman vuosikymmenen kuluttua todellisuutta. Tee valokuva, jossa muovaat autoja ja laitat ne lentämään katujen ja talojen yllä.

 

Vastaa