GIMP-aiheisia linkkejä

Todellinen GIMP-guru ei jää pyörittelemään peukaloitaan käytyään kuvankäsittelyn peruskurssin läpi, vaan hankkii lisätietoa netistä myöhempää harjoittelua varten. Se kannattaa, jos tavoitteena on kuvankäsittelyn hyvä oppiminen!

Suomeksi

http://www.joutsi.com/gimp Tietysti omat sivuni ensimmäisenä. Suosittelen kaikkien tehtävien läpikäymistä ”tee se itse”-metodilla. Pelkkä hätäinen ”ai noin se tehdään”- silmäily ei kovinkaan usein auta pidemmälle.

Ovatko omat opetussivuni esimerkit liian simppeleitä? Haluatko lisää haastetta? Tai vaikka olisitkin tyytyväinen oppaisiini, haluatko vilkaista joka tapauksessa myös muualle?

http://www.gimp-suomi.org/ Viimeinkin suomalaisille on oma suomenkielinen GIMP-foorumi! Keskittyy grafiikan luomiseen GIMP:illä, mutta eipä valokuvien editoinnitkaan ole kiellettyjä aiheita. Tervetuloa mukaan!

http://koti.mbnet.fi/arado/Gimp/index.htm Täältä löytyy runsaan kuvituksen kera mielenkiintoisia kuvamanipulaatioita ja animaatio-oppaita. Asiaa myös asennuksesta. Suosittelen luettavaksi omien sivujeni jälkeen, sivuilla on monia kiinnostavia näkökulmia GIMP:pailusta.

http://keskustelu.suomi24.fi/tiede-ja-teknologia/valokuvaus/kuvankasittely Suomi24:n kuvankäsittelyosio, jossa myös GIMP on ajoittain esiintyvä aihe.

Englanniksi.

http://gimp-savvy.com/BOOK/index.html Kokonainen netissä julkaistu kirja GIMP:in ominaisuuksista. Hiukan vanhentunut, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen

http://www.gimp.org/tutorials/ GIMP-sivuston omat tutoriaalit, joiden tulkitsemisesta saivat omatkin sivuni alkunsa. Kieltämättä jotkut tutoriaalit ovat hiukan vaikeaselkoisia ja vanhentuneitaa, eikä englannin kielikään ainakaan helpota asiaa…

http://www.gimpguru.org Ja sieltä etenkin osio ”tutorials”. Loistava sivusto, jos englannin kieli ei tuota hankaluuksia. Tämäkin sivusto on ottanut monesti mallia gimpgurusta.

http://www.gimptalk.com Gimptalk on melko vireä keskustelufoorumi ja tutoriaalivarasto, joka painottuu grafiikan luomiseen GIMP:illä. Jotkut oppaat ovat hyvin helppoja, jotkut hyvin monimutkaisia. Selkeästi GIMP-eliittiammattilaisten kokoontumispaikka, mutta myöskään aloittelijoita ei halveksita. Varoitus: imaisee mukanaan melko helposti:)

http://www.ischool.utexas.edu/technology/tutorials/graphics/gimp/02_web_optimize/index.html GIMP:in alkeita käsittelevä sivusto. Lähinnä vain yksinkertaisia perusteita.

http://docs.gimp.org/ GIMP:in dokumentit. Haastavia dokumentteja jo GIMP:in käytön osaaville ihmisille.

http://gug.sunsite.dk/ Gimp User Groupin sivuilta löytyy mielenkiintoisia  tutoriaaleja sekä script-fu-varasto ja myös paljon erilaisia grafiikkapohjia (tekstuureja). Kun kaikki muu on käyty läpi, täältä löytyy aina jotain mielenkiintoista!

 

Vastaa