SearchLove Lontoo 2014 selätetty

Pitkä, mutta innostava viikko Lontoossa on takana ja huikeat esitykset konferenssista pyörii mielessä. Tapasin monta mielenkiintoista puhujaa ja seminaarivierasta, joiden kanssa käytiin kiihkeitäkin keskusteluita digimarkkinoinnista ja ilmiöistä kuten Über ja Tinder. Illalla päästiin syvällisempiin keskusteluihin mm oluen panemisesta ja rynnäkkökiväärien kaliibereista :)

Vieraiden joukossa törmäsin myös muutamaan suomalaiseen kasvoon ja oli hieno huomata kuinka ainakin vakuutusyhtiö If oli lähettänyt in-house tekijänsä oppimaan uutta. Vanhoja tuttuja näkyi myös Tulokselta.

Parhaat puheet

Itselleni mieluisammat puheet ovat aina olleet inspiroivien puhujien esittämät. Syvälliset hands-on esitykset ovat toki hyviä, mutta verkko on jo täynnä taktisia ohjeita, joten itse nautin enemmän uusien näkökulmien ja ajatusmallien kuulemisesta.

Hannah Smith aloitti konferenssin
Hannah Smith aloitti konferenssin

Tänä vuonna konferenssi alkoi heti huippuesityksellä, kun Hannah Smith kertoi kuinka kuluttajien odotukset kasvavat teknologian kehittyessä. Myös brändeiltä vaaditaan enemmän ja tutkimusten mukaan vain 8 % brändeistä on sellaisia, joiden katoaminen aidosti harmittaisi kuluttajia. Siinä brändeille mietittävää.

Oli Gardner tyhjensi pajatson CRO esityksellään
Oli Gardner tyhjensi pajatson CRO esityksellään

Heti seuraavana puhujana lauteille nousi oma idolini Oli Gardner Unbouncelta. Oli esitti konversio-optimoinnin parhaat tavat ja pahimmat mokat inspiroivalla tavallaan (kirosanoja säästämättä). Havainnollistava esitys kyseenalaisti huomio-suhteen (attentio ratio) CTA:n ja muun sivun sisällön välillä. Havainnollistavat esimerkit ja suoraviivainen puhetyyli upposi ainakin minuun.

Wil Reynolds piti jälleen hyvän esityksen
Wil Reynolds – Kuinka markkinoida nukkuessasikin

Ensimmäisen päivän iltapäivällä esiintyi SEER-Interactiven Wil Reynolds, jonka kanssa ehdin keskustelemaan pitkät tovit sunnuntain illallisella. Wil ei enää pyöritä yritystään vaan on palannut takaisin mielenkiintoisemman asiakastyön pariin. Wilin presentaatio ”Marketing in your sleep” koostui hänen omista kokemuksistaan markkinoinnista oman ja asiakasyritysten kanssa. Wil on jo pitkään markkinoinut lyhennettä RCS, eli Real Company Stuff (Shit). Wil on jo vuosia pyrkinyt saamaan yritykset panostamaan laadukkaaseen markkinointiin, sen sijaan että mietittäisiin yksittäisiä avainsanoja ja tutkittaisiin Googlen algoritmeja.

Jono Alderson ja WordPress optimointi
Jono Alderson ja WordPress optimointi

Neljäntenä puheena suosikkieni listalle nousi yllättäen erittäin tekninen ja syvällinen Jono Aldersonin esitys WordPress sivuston optimoinnista. Teknisiä nippelinviilauksia ja työkaluja pursuava esitys on monelta osalta relevantti myös muille kuin WordPress sivustoille. Jono kävi läpi eri hosting ratkaisuiden vaikutusta ja sivuston plugin-kombinaatioita sivustojen optimointiin. Yllättäen kritiikkiä sai Yoastin suosittu SEO-plugin, jota itsekin (vielä) käytän.

Kokonaisuutena täydellinen

Itse pidin konferenssia erittäin onnistuneena ja tämä oli itselleni jo kolmas kerta kun vierailin Distilledin järjestämässä seminaarissa. Puhujat ja järjestelyt on aina toteutettu tasokkaasti. Olen kuullut kritiikkiä eri ihmisiltä siitä, että käytännönläheisiä esimerkkejä ei ole tarpeeksi. Minulle kuitenkin käytännön esimerkit eivät ole se tärkein juttu, vaan eri näkökulmat ja keskustelut uusien kontaktien kanssa olivat tänäkin vuonna tapahtuman suola. Moni esityksistä meni itseltäni hieman ohi, mutta tiedän jokaiselle esitykselle sopivan kohdeyleisön oman yritykseni sisältä, joten konferenssivideoiden julkaisun jälkeen aion järjestää useammankin elokuvaillan kollegoilleni.

 Kuvia matkan varrelta

Kansi ja puhujakuvat: Mark Hakkansson

ari

Ari on verkkomarkkinoinnin kokenut konsultti ja työskentelee Marketing Clinicillä Senior Advisorina ja Offering Leadina. Hänellä on usean vuoden kokemus niin asiakaskonsultoinnista, kuin inhouse-tekemisestäkin. Ari keskittyy verkkoliiketoiminnan ja asiakaskokemuksen (CX) kehitykseen hakukoneoptimoinnin (SEO) ja konversion kehittämiseen (CRO) avulla.