Kuvankaappaus kuinka google haku toimii

Miten Google-haku toimii

Kun haet jotakin Googlessa, saat salamannopeasti tuhansia hakutuloksia. Miten tämä on mahdollista? Vastoin yleistä luuloa Google ei käy läpi koko internetiä samalla kun teet haun. Haku suoritetaan indeksiin, johon hakukone on tallentanut ja kategorisoinut kaiken löytämänsä tiedon. Tätä indeksiä se päivittää jatkuvasti sitä mukaa, kun se löytää uusia tai päivittyneitä sivuja.

Haku tehdään Googlen indeksoimaan arkistoon, josta hakutulokset pystytään tarjoamaan nopeasti. Arkistossa eri sivut on jaoteltu kategorioihin aiheittain, minkä vuoksi sinulle voidaan tarjota nopeasti tuloksia etsimääsi aiheeseen.

 

Oheinen video havainnollistaa Googlen toimintaa ja sitä miten se indeksoi sivuja 

Googlen scrollattava infografiikka kertoo tarkemmin, mitä asioita Google tekee haun aikana. Klikkaamalla eri vaiheita, saat lisätietoa mm. siitä, mikä vaikuttaa sivun hakusijoitukseen, mitä eri asioita hakutulossivulla näytetään ja miten Google taistelee spammia ja huonolaatuisia hakutulossivuja vastaan.

Hakukoneoptimointi on pitkäjänteistä työtä

Kuten huomaat, hakukonenäkyvyyteen vaikuttaa monen monta tekijää tekniikan, sisältöjen ja linkityksen alueella. Saavuttaaksesi korkeita sijoituksia hakutuloksissa, joudut tekemään paljon töitä, eikä oikotietä onneen ole. Kannattaa siis aloittaa heti!

 

ari

Ari on verkkomarkkinoinnin kokenut konsultti ja työskentelee Marketing Clinicillä Senior Advisorina ja Offering Leadina. Hänellä on usean vuoden kokemus niin asiakaskonsultoinnista, kuin inhouse-tekemisestäkin. Ari keskittyy verkkoliiketoiminnan ja asiakaskokemuksen (CX) kehitykseen hakukoneoptimoinnin (SEO) ja konversion kehittämiseen (CRO) avulla.