Mielipiteesi kotisivuista on arvokas ja kallis

Jes! Sivusto uudistuu ja on kiva päästää sisäinen taiteilija valloilleen ideoimaan uusia ominaisuuksia sivustolle. Moni meistä on ollut mukana sivuston uudistuspalaverissa tai kehittämässä uutta sivustoa. Mielenkiintoisimmat keskustelut tulevat yleensä siitä, miltä sivusto näyttää.

Millä koolla fontti on ja onko otsikko taivaansininen vai ruiskukansininen? Visuaalisiin elementteihin on helppo kaikkien kommentoida, koska ne ovat konkreettisin osa sivustoa. Mutta kuten kaikessa visuaalisessa, on kauneus katsojan silmälaseissa. Mielipiteitä syntyy helposti yhtä monta kuin keskustelussa on jäseniä. Keskustelut junnaavat ympyrää, kunnes HIPPO tai muu auktoriteetti linjaa päätöksen.

Mielipiteiden pohjalta tehdyt päätökset vievät pahimmassa tapauksessa sivuston myynnin pahasti pakkaselle. Sen lisäksi että käytät kallista palaveriaikaa epävarmoihin päätöksiin, saattaa heikosti konvertoiva saitti maksaa työnantajallesi tuhansia euroja jo päivässä.

Käyttäjät tietävät, sinä et

Sen sijaan, että kaikki palaverin jäsenet kinaavat omista näkemyksistään, valjasta mielipiteet testausideoiksi. Yksinkertaisilla konversiotesteillä pystyt todentamaan oikeilla kävijöillä, kenen idea oli toimivin ja mikä helpottaa käyttäjien elämää sivustollasi. Anna graafikon/käyttöliittymäsuunnittelijan tehdä työtään ja lisää omat ideasi testauslistalle sen sijaan, että väännät ne läpi vain, koska sinun mielestäsi vaihtoehto on paras. Mieti mitä arvoa ideasi tuo ja kehitä siitä hypoteesi. Pelkkä mielipide ”mun mielestä olis kiva” ei riitä.

Testaustyökalujen käyttö ei ole vaikeaa ja kuukausihinnottelu maksaa itsensä nopeasti takaisin. Tutustu vaikka näihin työkaluihin:

Jos haluat ulkoistaa tekemisen, niin Suomesta löytyy huipputoimistoita tekemään työn puolestasi. Katso ainakin:

Näillä eväillä kohti parempia saitteja!

Kuva Flickr

ari

Ari on verkkomarkkinoinnin kokenut konsultti ja työskentelee Marketing Clinicillä Senior Advisorina ja Offering Leadina. Hänellä on usean vuoden kokemus niin asiakaskonsultoinnista, kuin inhouse-tekemisestäkin. Ari keskittyy verkkoliiketoiminnan ja asiakaskokemuksen (CX) kehitykseen hakukoneoptimoinnin (SEO) ja konversion kehittämiseen (CRO) avulla.