Googlen seuraava suuri päivitys on pian täällä

Google on pommittanut verkkosivujen omistajia viimepäivät viesteillä, joissa kehotetaan korjaamaan mobiilikäytettävyyden ongelmat sivuilta. Tämä enteilee lähestyvästä mobiilihakujen algoritmin päivityksestä:

Google: “the upcoming mobile-friendly ranking algorithm that will launch on April 21st will have more of an impact on Google’s search results than the Google Panda update and the Google Penguin update did.”

Google will be using mobile-friendly factors in its mobile search results starting on April 21, 2015, and it will rank mobile apps participating in App Indexing for signed-in users better in the mobile search results

Jos et tiedä millaista jälkeä Panda ja Penguin jättää, niin otsikkokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Käytännössä muutos vaikuttaa siihen mitkä sivut näkyvät mobiililaitteilla haettaessa. Jos sivusi eivät ole Googlen määritysten mukaan mobiiliystävälliset, eivät ne todennäköisesti nouse enää huhtikuun 21. jälkeen hakutuloksiin. Pahimmassa tapauksessa kuukausi on liian lyhyt aika korjata kaikkia mobiilisivun ongelmia, mutta silti sivujen parannus on hyvä aloittaa heti.

Koska mobiilihakuliikenne on varmasti kaikille tärkeää, on päivitys syytä ottaa vakavasti.

Miten varmistan sivuston mobiililaitesoveltuvuuden

Tarkista sivustosi mobiilitoimivuus Googlen työkalulla. Huomioi, että koko sivuston tulee olla mobiiliystävällinen, ei vain etusivun tai pääkategorioiden. Vaikka työkalu sanoisikin ”Mahtavaa! Tämä sivu sopii mobiililaitteille”, voi sivulla olla silti joitakin mobiilikäytettävyysongelmia, jotka haittaavat sivuston käyttöä. Nämä ongelmat tunnistat Googlen Web Masters Toolsilla, jolla löydät paljon muutakin mielenkiintoista tietoa sivustosi toiminnasta ja virheistä.

Mobiililaitteisiin sopiva Google serp
Kun sivusi ovat mobiiliyhteensopivat, kertoo Google siitä mobiilikäyttäjälle hakutuloksissa erillisellä ilmoituksella.

Mobiilihakukoneoptimointi

Sivujen hakukonenäkyvyyteen mobiililaitteilla vaikuttaa pääasiassa samat asiat kuin desktop-sivuillakin. Ilman relevanttia sisältöä ja hyvää mainetta verkossa ei mobiilisivutkaan nouse hakutuloksiin, vaikka ne olisivat viimeisen päälle teknisestioptimoitu. Perusteellisempaan mobiilioptimointiin pääset käsiksi lukemalla Distilledin loistavan mobiili SEO -oppaan.

Tehtävälista:

  1. Tarkista sivujesi mobiilitoimivuus
  2. Korjaa käytettävyysongelmat Web Masters Toolsin avulla.
  3. Seuraa mobiililiikenteen kehitystä Google Analyticsilla

 

Tutustu tulevaan algoritmipäivitykseen tarkemmin:

http://www.thesempost.com/googles-gary-illyes-qa-upcoming-mobile-ranking-signal-change/
http://searchengineland.com/how-large-is-googles-mobile-friendly-algorithm-larger-than-panda-or-penguin-217026
http://searchengineland.com/google-search-algorithm-adds-mobile-friendly-factors-app-indexing-ranking-215573 

ari

Ari on verkkomarkkinoinnin kokenut konsultti ja työskentelee Marketing Clinicillä Senior Advisorina ja Offering Leadina. Hänellä on usean vuoden kokemus niin asiakaskonsultoinnista, kuin inhouse-tekemisestäkin. Ari keskittyy verkkoliiketoiminnan ja asiakaskokemuksen (CX) kehitykseen hakukoneoptimoinnin (SEO) ja konversion kehittämiseen (CRO) avulla.