Skip to main content

5 syytä kirjoittaa omat tuotetekstit verkkokauppaasi

Verkkokauppabuumissa monet kauppiaat kiirehtivät julkaisemaan kauppaansa tietämättä sen paremmin sisällöntuotannosta tai sen suorasta vaikutuksesta myyntiin. Kiireen keskellä oiotaan mutkia ja sorrutaan helposti aukaisemaan kauppa mahdollisimman pienellä vaivalla.

”Lisään nämä sitten kun olen saanut kaupan auki.”

Verkkokaupan pyörittäminen jatkuu kuitenkin entistä kiireisempänä julkaisun jälkeen, eikä aikaa tai energiaa pienten viilausten tekemiseen löydy. Yksi monista huomiotta jäävistä asioista on tuotetekstit. Tämä on kuitenkin yksi niistä tärkeistä asioista, jota ei kannata sivuttaa.

Tuotekortilla kuvaustekstin tarkoitus on kertoa asiakkaalle millainen tuote on kyseessä, jos ei se ennestään ole vielä tuttu. Vaikka sinä itse tietäisit pelkän tuotteen nimen perusteella millainen tuote on, ei asiakas välttämättä tiedä siitä onko se juuri hänen tarpeisiinsa sopiva vaihtoehto.
Diagrammi - Mistä asiakkaat etsivät tietoa

SN4Mobilen tutkimuksen mukaan kaikki ikäryhmät etsivät ensimmäisenä tietoa verkkokaupoista.

”Onneksi valmistajalla on tuoteteksti, jota voin käyttää!”

Tietyissä tuotteissa valmistajat tarjoavat valmiin tuotekuvauksen verkkokauppiailleen tai ainakin sellainen löytyy maahantuojan sivuilta. Verkossa on myös palveluita, jotka tarjoavat käyttäjilleen suuria määriä eri valmistajien tuotetekstejä. Jotkut verkkokauppiaat jopa sortuvat kopioimaan tuotetekstinsä kilpailijoiden sivuilta.

Vaikka näillä keinoilla saatkin tuotteisiisi kuvaukset, on itse kirjoitetuissa tuoteteksteissä kuitenkin eniten tehoa.

Viisi syytä miksi sinun tulee kirjoittaa itse tuotetekstisi

1. Hakukonenäkyvyys

Hakukoneet eivät välitä kopioidusta tekstistä. Hakukoneet pyrkivät etsimään aina sisällön alkuperäisen lähteen ja näyttämään sen hakutuloksissa. Kopioimalla tuotetekstisi jostain muualta, menetät paljon potentiaalista hakuliikennettä, eivätkä asiakkaasi löydä sinua. Kirjoittamalla uniikin tuotetekstin varmistat mahdollisuutesi näkyä hakukoneissa.

2. Konversio

Tuotekuvaus on yksi tärkeimmistä elementeistä tuotteen konversion (eli myynnin) kannalta. Tuoteteksti, joka toimii kilpailijallasi, ei välttämättä sovi sinun verkkokauppaasi, eikä sen asiakaskunnalle. Omilla tuoteteksteillä varmistat sen, että puhuttelet asiakkaitasi oikealla tavalla ja he saavat juuri sen viestin, minkä sinä haluat heille antaa.

3. Teksti myyjänä

Kuvittele tilanne kivijalkakauppaasi. Asiakas tulee kysymään sinulta tuotetta (haku). Esittelet hänelle tuotevalikoimaasi (hakutuloksia) ja näytät asiakkaalle häntä kiinnostavaa tuotetta. Mitä kerrot tuotteesta asiakkaalle? Jos sinulla ei ole tuotteesta muuta kerrottavaa kuin ”Pesukone, valkoinen, 1400 kierrosta minuutissa”, lähtee asiakas todennäköisesti naapurikauppaan. Tuotetekstisi tehtävä on toimia kauppasi myyjänä ja kertoa asiakkaalle kaikki tarvittava tieto tuotteesta. Tuotetekstisi on se, joka tekee kaupat ja myy vielä asennuspalvelun päälle.

4. Brändäys

Kuvaile brändiasi muutamalla adjektiivilla. Onko se hauska, vakava, vitsikäs tai vaikkapa sarkastinen? Kun luet verkkokauppasi tuotekuvauksia, huokuuko nämä brändiäsi kuvaavat asiat siitä? Varusteleka on malliesimerkki siitä, miten tehdään mielenkiintoisia tuotekuvauksia omalla tvistillä ja samalla rakennetaan tietynlaista brändimielikuvaa. Kirjoittamalla omat tuotetekstisi, vaikutat siihen, millainen mielikuva sinun brändistäsi jää asiakkaalle. Ja mikä tärkeintä, erotut kilpailijoistasi!

5. Avainsanat

Hakukoneissa tuotteita haetaan mitä erilaisimmilla hakusanoilla. Onko valikoimissasi Canonin monitoimilaitteita, mutta käyttäjät etsivät printtereitä? Kirjoittamalla omat tuotekuvaukset, pystyt määrittämään mitä avainsanoja käytät ja näin mahdollistamaan näkyvyytesi niissä hauissa, joita käyttäjät oikeasti hakevat.


Jäikö jotain puuttumaan tai haluatko kysyä lisää? Jätä kommentti!

ari

Ari on verkkomarkkinoinnin kokenut konsultti ja Markkinointijohtaja. Hänellä on usean vuoden kokemus niin asiakaskonsultoinnista, kuin inhouse-tekemisestäkin. Ari keskittyy verkkoliiketoiminnan ja asiakaskokemuksen (CX) kehitykseen hakukoneoptimoinnin (SEO) ja konversion kehittämiseen (CRO) avulla.